Skip to main content

Krysse Grønland på ski

Krysse Grønland på ski

kr 95 000

kr 25 000 i depositum via faktura

3. mai 2024  –  31 dager

3. mai 2025  –  31 dager

kr 95 000

kr 25 000 i depositum via faktura

3. mai 2024  –  31 dager

3. mai 2025  –  31 dager

Bestill plass

Introduksjon

Å krysse Grønland på ski er definitivt noe av det største du kan oppleve med ski på beina. Dette er en stor drøm for en god del nordmenn og vi i Pure Madness er klar til å hjelpe nettopp deg med å oppfylle den drømmen.

Dette er en ganske krevende ekspedisjon, men de aller fleste har gode forutsetninger for å klare denne turen. Men det krever gode forberedelser og masse trening for å få en god opplevelse over innlandsisen på Grønland. Pure Madness legger til rette for at du skal få mest mulig hjelp av oss til å gjøre de riktige forberedelsene. Sammen skal vi danne en sterk gruppe som skal ha de absolutt beste forutsetninger for å gjennomføre med stil. Vi er opptatt av mest mulig læring for den enkelte, og fokuserer veldig på at dette blir en tur vi skal få til sammen. Vi kan love at dette blir en opplevelse du aldri kommer til å glemme !

Har du spørsmål?

Skriv din mailadresse, så tar vi kontakt!

  Christian Styve

  Christian Iversen Styve 

  christian@pure-madness.com

  +47 90 700 335

  Christian guidet meg og ein liten gjeng over grønlandsisen med stødig hand og svær snusleppe. Han delte raust av sin faglege kunnskap om ekspedisjoner som hjalp meg med å bygge kompetanse for denne typen turer. Han er svært dyktig på å lese terrenget og været, noko som eg aldri heilt fekk draget på. God man å ha med seg når ting drar seg til.

  Geir B.

  Har du spørsmål?

  Skriv din mailadresse, så tar vi kontakt!

   Christian Styve

   Christian Iversen Styve 

   christian@pure-madness.com

   +47 928 47 748

   På våren kjører vi igang med å krysse Grønland på ski fra vest til øst. Vi flyr til Kangerlussuaq og starter ferden opp det majestetiske, men også svært krevende brefallet. Herfra fortsetter vi med hevet hode og friskt mot innover det enorme isødet som venter oss, før vi igjen møter sivilisasjonen på østsiden av Grønland. Det er fint lite som slår følelsen av å stå på fast grunn igjen. Det som har vært målet ditt så lenge, er endelig oppfylt og du kan trygt kalle det en enorm mestringsfølelse.

   Turen vil starte i begynnelsen av mai, som er den perioden som har best forutsetning for godt vær, og gode snø- og isforhold. Vi starter rolig og lar kroppen få tid til å venne seg til belastningen med pulken. Det gir oss også god tid til å øve på alt som har med rutiner å gjøre. Etter 4-5 dager er det som om vi er født til å gjøre dette. Kroppen føles langt bedre og rutinene sitter. Etter disse første dagene vil vi normalt ligge på 7-8 timer på ski hver dag. Distansen vil variere mellom 20-30 km per dag, men her er det vær og føre som bestemmer fremgangen. Det vil si at kan forvente å krysse isen på rundt 25 dager. Men det er viktig å forstå at denne turen er krevende, og det er ekstremt sjelden at ting går akkurat som planlagt. Det er viktig å forberede seg på dette i forkant. Her vil fremdriftsplanen endre seg omtrent dag for dag.

   Etter omtrent halvveis i antall dager vil vi ankomme den nedlagte amerikanske radarstasjonen DYE II. Her er det vanlig med en hviledag og et besøk inne på stasjonen. Dette vil avhenge av at vi har er noenlunde normal fremdrift, men et stopp her blir det i alle fall.

   Neste mål etter DYE II er det vi ofte kaller for «summit». Det høyeste punktet på ruta. Etter dette vil det gå sakte, men sikkert nedover igjen. Men ikke forvent deg lange nedoverbakke med god glid. I riktige snøforhold så er det riktignok mulig å ta av fellene her og smøre skia. Dette sammen med en lettere pulk bidrar ofte til litt lettere forhold og gode distanser. Men det er også vanlig med dypere snø i øst, så vi må vente å se hva som faktisk venter oss. Noe av det mest spennende på turen er når vi kan starte å speide etter fjell i horisonten. Veldig spesiell følelse når vi kun har sett endeløse vidder over så lang tid. I tillegg forsterker det følelsen av at målet er i sikte – En skikkelig boost !

   Siste hinder er brefallet på østsiden, dette er generelt enklere enn i vest, og her kan man av og til oppleve god glid og følelsen av nedoverbakke. Vi er fortsatt nødt å ta det litt rolig, for vi kan møte på bresprekker her.

   Ved enden av bakken blir vi plukket opp og transportert tilbake til Tasiilaq med helikopter. Det er vanskelig å beskrive hvor godt det smaker med vanlig mat igjen, en lang dusj og ikke minst, rene klær. Selv om det er ganske vemodig at vi ikke skal gjøre det vi har vært vant til de siste ukene. Stryke bekymringsløst over den magiske innlandsisen på Grønland.

   Vi er veldig opptatt av at alle skal være best mulig forberedt før en Grønlandskryssing på ski. Det blir to treningssamlinger før avreise, en på høsten 2021 og en tidlig på året i 2022. Her blir det først og fremst en sjanse til å møte de andre deltakerne. Det vil også bli en gjennomgang av veien videre, og hva som er viktig å trene på frem til avreise. Det blir også en sjanse til å stille alle spørsmålene du måtte lure på. Vi vil også gå gjennom alt som har med utstyr å gjøre. Men hovedfokuset er at vi skal bli kjent og ha det gøy sammen. Vi finner et godt sted å møtes i god tid før høsten.

   Samlingen på vinteren blir et sted på Hardangervidda. Her skal vi prøve å simulere hva som venter oss på Grønland. Vi skal sjekke at alle er i god nok form før avreise, men også øve på forskjellige scenario som måtte møte oss på Grønland. Vi skal lære oss å jobbe sammen og få alle rutiner til å sitte mest mulig. Sånn at dere kan øve enda mer på egen hånd den siste tida før vi reiser avgårde til den store bre. Har du ikke lagt ned nok trening, så må du være forberedt på at du ikke får bli med det året. Men du vil få sjansen til å prøve igjen året etter.

   Du vil også få et skreddersydd treningsopplegg av guiden din. Christian vil være tilgjengelig til å hjelpe deg med dette så fort du har meldt deg på. Og han vil følge deg hele tiden frem til avreise. Det kan skje både på telefon, men også via skype eller lignende. Det er viktig for Christian at dere er best mulig forberedt, og at dere føler dere trygge på at dere er på riktig vei med forberedelsene. 

   Det aller viktigste du kan trene på frem til avreise er å komme deg på ski, aller helst med pulk. Og at du trener med dekk når snøen forsvinner. I tillegg må du øve på teltoppsett, teltrutiner og fyring av bensinbrenner. Det er viktig at du faktisk kommer deg ut på tur og trener på dette. Det er den aller beste måten å bli skikkelig god på det. Vi hjelper deg med å komme i gang med de tingene du trenger trening på. Så er det opp til deg å sette av tid til det – Det klarer du, vi har trua på deg !

   Utstyr

   Pure Madness står for alt av fellesutstyr. Det vil si telt, pulker, brennere, navigasjonsutstyr, kommunikasjonsutstyr, rep-kit, medisiner, sikringsutstyr, kjøkkenutstyr og våpen. Alt personlig utstyr må du stå for selv. Her vil det være bestemte krav til utstyr, spesielt når det kommer til støvler og bindinger. Du får fullstendig utstyrsliste av oss. 

   Forsikring

   Du må ha en egen reiseforsikring som dekker ekspedisjon på Grønland. Her kan vi komme med anbefaling. Vi stiller med Search and Rescue-forsikring, som dekker evakuering ved sykdom på isen. Denne gjelder ikke om du av en eller annen grunn ønsker å trekke deg underveis på turen.

   Forbehold

   Vi tar forbehold om endring i dagsprogrammet. Vi tar sikte på avreise rundt 3.mai, men endelig dato blir satt senere når alle flybilletter blir tilgjengelige. Men det kommer til å bli så nærme 3. mai som mulig

   Antall deltakere

   På denne turen blir det 6-8 deltakere i en gruppe. I tillegg til guiden

   Christian Styve

   Din guide

   Guide og ekspedisjonsleder på denne turen vil være Christian Iversen Styve. Han har lang erfaring med Grønlandskryssing på ski. Hele 6 ganger har han krysset isen tidligere. I tillegg har han hatt flere fotturer og skiturer andre steder på Grønland. I tillegg til Grønland har han også 3 lange turer til Sydpolen som guide, for å nevne noe. Du kan lese mer om Christian sin bakgrunn på Om oss. Læring og mestring er det som står sentralt for Christian. Ønsket om å formidle kunnskap, bidra til mestring og gode opplevelser for den enkelte. Vi skal ha det gøy på tur, selv på dager som er skikkelig utfordrende. 

   Hva er inkludert?

   • En av Norges mest erfarne polarguider
   • Tett oppfølging fra guide/ekspedisjonsleder fra du melder deg på og helt frem til avreise
   • To treningssamlinger som lærer deg alt du trenger før tur. 
   • Turdagbok på våre nettsider
   • Alt av fellesutstyr som listet over, får du låne av oss 
   • Ekspedisjonstillatelse på Grønland
   • Bankgaranti på 200 000 DKK
   • Sikkerhet- og kommunikasjonsutstyr
   • SAR-forsikring (Search and Rescue)
   • Maten og drikken du trenger på turen over isen
   • Frakt av utstyr og mat til Grønland, utenom ditt eget utstyr. Det tar du med selv
   • Transport i Kangerlussuaq til startpunkt ved brefallet
   • Transport til Tasiilaq med helikopter

   Hva er ikke inkludert?

   • Mat og drikke på treningssamlinger
   • Transport til og fra treningssamlinger
   • Fly t/r Norge – Grønland 
   • Overnatting på veg til, og fra Grønland. Danmark og Island
   • Overnatting i Kangerlussuaq
   • Overnatting i Tasiilaq 1 -2 netter
   • Transport Tasiilaq – Kulusuk
   • Mat og drikke i Kangerlussuaq og Tasiilaq
   • Mat og drikke på reisen t/r Norge – Grønland
   • Eventuelle merkostnader ved spesielle matbehov
   • Personlige medisiner 
   • Personlig reiseforsikring som dekker Grønlandskryssing
   • Uforutsette hendelser som medfører forsinkelser og ekstra kostnader for den enkelte. Vi anbefaler at du har fleksible billetter så langt det lar seg gjøre

   Påmelding

   Så kult at du vil være med oss på tur! Etter at du har sendt inn dette skjemaet vil vi ta kontakt med deg for mer informasjon og sende deg faktura på depositum.

    Velg dato
    03. mai 2025

    nb_NONO