Skip to main content

Vinterkurs på Hardangervidda

Vinterkurs på Hardangervidda

kr 5 900

4 dager varighet – 7. – 10. mars 2024

kr 5 900

4 dager varighet – 7. – 10. mars 2024

Bestill plass

Introduksjon

Dette er kurset for deg som drømmer om lange turer med ski på beina og pulk på slep. På vårt vinterkurs på Hardangervidda lærer du det du trenger for å kunne føle deg trygg på vintertur i den Norske fjellheimen.

Har du spørsmål?

Skriv din mailadresse, så tar vi kontakt!

  Christian Styve

  Christian Iversen Styve 

  christian@pure-madness.com

  +47 90 700 335

  Har du spørsmål?

  Skriv din mailadresse, så tar vi kontakt!

   Christian Styve

   Christian Iversen Styve 

   christian@pure-madness.com

   +47 928 47 748

   Har du et ønske om å senke terskelen for å dra på vintertur i høyfjellet?

   På vårt vinterkurs på Hardangervidda vil vi lære deg alt du trenger å kunne for å ferdes trygt til fjells vinterstid.

   Norge er et mekka når det kommer til potensialet for fantastiske opplevelser i naturen vinterstid. Men mange vegrer seg for å dra til fjells på vinteren. Vi nordmenn har stor respekt for fjellet, og bra er det, men av og til kan det sette en stopper for store naturopplevelser.

   I Pure Madness brenner vi for å senke terskelen for å oppleve det naturen har å tilby vinterstid. I trygge former, med fokus på mestring og mest mulig læring. Vi gir grundig instruksjon om alt som er viktig å kunne, samtidig som du får trent på det selv.

   Hvor skal vi?

   Hardangervidda er en fantastisk plass å trene på å være rustet til å takle alt det naturen måtte sende din vei.

   Vi møtes på Haugastøl og blir sammen enig om ruta videre. Vi ser på kart og værmeldinger, og dere får øvd dere på å sette opp et fornuftig rutevalg med den informasjonen som er tilgjengelig dagen før vi setter avgårde med ski på beina.

   Haugastøl er lett tilgjengelig fra både øst og vest. Det er tilgjengelig med både tog og bil. Og vi har mulighet til å være svært fleksible med tanke på vær og føre.

   Vi håper du har både lyst og mulighet til å bli med oss på en fantastisk turopplevelse på Hardangervidda, der læring, mestring og store naturopplevelser står i fokus.

   Hva lærer jeg på vinterkurset?

   • Rutevalg og planlegging av tur
   • Bruk av kart og kompass, kort innføring i GPS
   • Teltoppsett og teltrutiner
   • Fyring av primus og generelt vedlikehold
   • Bekledning på tur i vinterfjellet
   • Generelt om pulk og hvordan best organisere pulken
   • Diverse skiteknikker
   • Risikovurderinger
   • Hva gjør du hvis noe går galt? Førstehjelp og sikkerhet
   Program

   Dag 1:

   Oppmøte på Haugastøl stasjon innen klokken 15:00. For de som ankommer med bil er det mulig å parkere på togstasjonen på Haugastøl. Vi samles på Haugastøl Turistsenter for å bli litt bedre kjent og få oss noe å spise.

   Før vi legger en plan for de neste dagene på ski. Vi ser på kart, værmelding og diskuterer potensielle rutevalg. Skredfare er også et moment vi skal innom, siden det definitivt har potensialet til å begrense rute alternativer.

   Dere vil få all den informasjon dere trenger, og sjansen til å velge den ruten dere tror er mest fornuftig. Vi går rett på sak!

   Vi kommer også til å gå gjennom bekledning for de neste dagene og eventuelt andre ting dere måtte lure på før vi sklir av gårde på tur med villsnø under skiene. Etter endt planlegging beveger vi oss ut igjen for å fordele utstyr og sette opp camp. Vi tar også en kort innføring i primusfyring, før vi kryper ned i soveposen for en god natt søvn.

   Dag 2:

   Vi starter dagen med en god kopp kaffe/te og frokost før vi pakker sammen og beveger oss videre til neste camp. Vi setter opp neste camp i god tid før sola går ned og bruker god tid på å øve på valg av campplass, camprutiner, teltoppsett. På kvelden spiser vi felles middag og snakker om dagen generelt. Dette er også en fin anledning til å snakke om teltrutiner generelt. Hva er lurt og mindre lurt. Hva er effektivt og mindre effektivt. Vi deler også inntrykk fra dagen, og tar en runde på spørsmål og tanker før vi igjen kryper ned i posen.

   Dag 3:

   Ny dag, nye muligheter, nye triumfer! Vi fortsetter med friskt mot og får gjennom de siste punktene på læringsplanen for kurset. Og beveger oss i retning Haugastøl igjen. Og hvis vær og føre tillater det finner vi en fin camp i nærheten av turistsenteret på Haugastøl. Sånn at vi kan ta en tur innendørs for å snakke om det vi har opplevd så langt og ha det litt ekstra artig på den siste kvelden i lag.

   Dag 4:

   Denne dagen blir brukt til å eventuelt gå gjennom ting vi ikke fikk tid til i felt, eller om det er ting noen ønsker å repetere. Det er viktig å huske på at dette programmet er laget for å gi et innblikk i hvordan et vinterkurs kommer til å se ut. Vi må alltid være forberedt på at det kan bli endringer i programmet, spesielt med tanke på vær og føre.

   Vi avslutter med å organisere og pakke ned utstyr før vi drar hver vår vei, med masse ny lærdom og nye turplaner som svirrer i hodet. Nå er du klar for nye eventyr!

   Toget til Oslo går 14:51 og tog til Bergen går 16:00

   Om noen skulle ønske å bli igjen for flere dager på tur, så er dere selvsagt velkommen til å gjøre det.

   Si også gjerne ifra om det er ting som ikke står på programmet som dere gjerne ønsker å gå gjennom. Og det er også mulig å utvide med en ekstra dag, eller to, om det er noen som ønsker innføring i temaer som ikke er dekket på kurset.

   Vi er fleksible og kan skreddersy eget opplegg for de som måtte ønske det!

   Utstyr

   Vi stiller med telt, primuser, kjeler og pulker.

   Dere får en fullstendig utstyrsliste over hva dere trenger av personlig utstyr.

   Om noen ønsker å leie noe av utstyret man trenger, kan vi anbefale å sjekke ut vandre.no

   Øvrig informasjon:

   Vi forbeholder oss retten til å avlyse kurset ved for få påmeldinger.

   Det må være minimum seks deltakere for å gjennomføre kurset. Ved 8, eller flere deltakere, vil det bli 2 guider på kurset.

   Guide på dette kurset vil være Christian Iversen Styve

   Ved påmelding til vår Grønlandstur i mai 2022  vil du få 2000,- i rabatt på Grønlandsturen.

   Denne summen vil bli trukket fra på sluttfakturaen for Grønlandsturen.

   Hvem passer dette kurset for?

   Du trenger ingen tidligere erfaring med vinterfriluftsliv utenom normalt ferdighetsnivå på ski. Det er også en fordel om du er i normal fysisk form. At du er vant til dagsturer i fjellet med forholdsvis lett oppakning. Har du et ønske om å utforske hva vinterfriluftslivet har å by på så er dette kurset helt perfekt for deg. Etter gjennomført kurs kan du være sikker på at du skal kunne utforske videre på egenhånd. Vi kan love deg en uforglemmelig langhelg på Hardangervidda med masse turglede og mestringsfølelse. Vi gleder oss stort til å ta deg med på tur!

   Hvordan kommer jeg meg dit?

   Det går tog fra både Oslo og Bergen med ankomst 14:50. Det er også fullt mulig å kjøre bil. Vi kommer til å anbefale at man i så fall bør prøve å kjøre sammen til fjells. Dette kan vi koordinere ved en senere anledning når vi har mer oversikt over hvem som eventuelt kjører.

   Kommer du fra vest, vil vi definitivt anbefale tog. Siden sjansen for stengt vei over fjellet alltids er til stede.

   Retur med tog på søndag blir kl 16:00 til Bergen, og Oslo kl 14:51.

   Togbilletter bestiller du etter det er bekreftet at kurset blir gjennomført.

   Har du spørsmål?

   Har du spørsmål rundt kurset, eller andre relaterte ting. Ikke nøl med å ta kontakt med oss !

   christian@pure-madness.com

   Hva er inkludert?

   • Alt som defineres som fellesutstyr stiller vi med. Telt, primus og nødvendig kokeutstyr, pulker og tilbehør.
   • Guiden på kurset har lang fartstid som ekspedisjonsleder verden over

   Hva er ikke inkludert?

   • Reise t/r Haugastøl
   • Maten du trenger ute i felt. Du vil få tilsendt forslag til det du bør ha med av mat.
   • Personlig utstyr.
   • Eventuell drikke til mat på Haugastøl

   Påmelding Vinterkurs på Hardangervidda

   Så kult at du vil være med oss på kurs! Etter at du har sendt inn dette skjemaet vil du få tilsendt faktura og utstyrsliste på mail.

    Velg dato
    7.-10.mars 2024

    nb_NONO