Skip to main content

Hardangervidda på langs

Hardangervidda på langs

kr 9 400

23.-31. mars 2024  –  9 dager i påsken – UTSOLGT

kr 9 400

23.-31. mars 2024  –  9 dager i påsken – UTSOLGT

Bestill plass

Introduksjon

Det er ingen tvil om at Hardangervidda på langs, fra Haugastøl til Haukeli, er en klassiker når det kommer til fantastiske norske vinterturer. Har du en drøm om å kjenne på vidde-følelsen, finne ut om en langtur over Grønland, Svalbard, eller noe lignende er noe for deg? En langtur over Hardangervidda på rundt 115 km er en perfekt måte å finne det ut på.

Har du spørsmål?

Skriv din epost og hva du lurer på, så tar vi kontakt!

  Christian Styve

  Christian Iversen Styve 

  christian@pure-madness.com

  +47 90 700 335

  Har du spørsmål?

  Skriv din epost og hva du lurer på, så tar vi kontakt!

   Christian Styve

   Christian Iversen Styve 

   christian@pure-madness.com

   +47 928 47 748

   Om turen – Hardangervidda på langs

   Vi starter på Haugastøl og beveger oss fra hytte til hytte mot endemålet som er Haukeli. Dagsetappene vil ligge på rundt 20 km som er overkommelig for de fleste. Vi sover i telt og camper et stykke unna DNT-hyttene. Grunnen til at vi stopper i nærheten av hyttene er fordi de danner grunnlaget for en fin lengde på dagsmarsjene, men kan også fungere som sikkerhet om været skulle bli skikkelig ille.

   Du kommer til å lære masse, oppleve masse, og lengte tilbake når turen er over. Akkurat sånn som det burde være! Lurer du på hva du skal finne på i påsken? Fortvil ikke, vi har satt opp en påsketur, og gleder oss veldig til å tilbringe den fineste tida på vidda sammen med deg!

   Hvor skal vi?

   Vi møtes på Haugastøl togstasjon. Haugastøl er lett tilgjengelig med både tog og bil. Og vi oppfordrer alle som har mulighet til å ta tog, benytter seg av det tilbudet. Vi kommer også til å legge til rette for at det er mulig å kjøre flere sammen for de som måtte ønske det.

   Guide 

   Guide på denne turen vil være Christian Iversen Styve. Christian har lang erfaring fra både Grønland og Antarktis på ski. Og har tilbrakt lang tid på Hardangervidda gjennom årene for å trene til lengre turer andre steder i verden. Er det en plass han helst tilbringer påsken i Norge, så er det Hardangervidda. Ikke alt for kaldt og godt med dagslys, så er vidda et mekka når snøen smelter lavere i landet. Er været godt finnes det knapt noen bedre plass å være. Et ekte vinterparadis !

   Program – Hardangervidda på langs

   Dag 1 – Oppmøte Haugastøl:

   Det blir oppmøte på Haugastøl togstasjon senest kl 16:00. Her blir det utdeling av pulker, telt og annet fellesutstyr som skal være med på turen. Det blir også en gjennomgang av personlig utstyr, for å være helt sikre på at ingen har lagt igjen noe viktig hjemme.

   Vi bruker tid på å bli litt kjent, studere kart, værmelding, sjekker fellesutstyr og snakker litt om de kommende dagene. Så fort alle er klare til å starte turen, setter vi avgårde for å etablere første camp. Det blir en kort første dag, der fokuset er å få kjenne litt på vekta på pulken, justere ting som eventuelt må justeres, så camper vi på en egnet plass i god tid før dagslyset forsvinner.

   Dag 2 – Setter kurs mot Krækja

   Vi starter dagen med herlig frokost og forhåpentligvis nydelig vær og føre. Neste mål er å nærme seg DNT-hytta Krækkja, men om vær og snøforhold er veldig gode, kan det godt hende at vi går et stykke forbi også. Men vi kommer ikke til å gå mer enn 20 km denne dagen, mest sannsynlig noe kortere enn det. Vel fremme i camp spiser vi middag i felleskap, gjerne utendørs om været tillater det.

   Dag 3 – Neste stopp Stigstuv

   Det er en lang drøy bakke opp fra Krækkja som tar oss via Halnebotnane mot Halne der me møter Rv 7, som snirkler seg over Hardangervidda mot Eidfjord. Her må vi krysse veien for å kunne fortsette mot Stigstuv. Terrenget videre er småkupert, men veldig fint skiterreng. Jo lenger vi beveger oss vekk fra Halne, desto meir «viddefølelse» vil vi få. Turen er definitivt i gang for alvor. Vi etablerer camp der det føles naturlig, enten om det er før, eller etter Stigstuv-hytta.

   Dag 4 – Mot hjertet av vidda

   I dag går ferden videre mot Sandhaug. Nydelig terreng, og herlig stillhet med ski på beina og smil om munnen. Vi er godt inne i rutiner og kroppen slapper meir og meir av. Det tar alltid litt tid å få kjørt inn rutiner, men nå går alt på auto og man er enda mer tilstede enn man var i starten. Det er nå du skjønner hva det egentlig handler om!

   Dag 5 – Stø kurs mot Litlos

   Det fine og endeløse terrenget fortsetter. Vi koser oss på tur, lar tankene vandre og slår helt sikkert av en prat, eller to underveis. Spesielt om været er bra. Vi går i et forholdsvis rolig tempo og har god anledning til å ta bilder, og velfortjente pauser hver time. Du har allerede lært masse nytt og enda mer skal det bli. Vi camper som vanlig ikke langt unna hytta på Litlos. En velkjent stopp for de som har gått Expedition Amundsen.

   Dag 6 – Hellevassbu neste! 

   Etter en god natt søvn på Litlosvatnet fortsetter vi sørøst mot Kvennsjøen og i enden av den ligger definitivt dagens største utfordring. Stigningen opp mot Tuevotni, som er i underkant av 200 høgdemeter. En mager trøst er at det er en blanding av flatt og slakt nedover mot Hellevassbu på andre siden. Vi passerer Hellevassbu og camper i nærheten av Øvre Hellevatnet

   Dag 7 – Vi nærmer oss Haukeli

   Dagens etappe blir mer kupert enn vi har vært vant til tidligere på turen, mer som starten av ruta vi har gått. Vi har som mål å komme oss til Mannevatn som ligg rett før det går bratt ned til Haukeliseter. Erfaringsmessig kan det være lurt å hvile kroppen med en god natt søvn før en begir seg nedover lia der.

   Dag 8 – Siste etappe ned til Haukeli

   I dag blir det bratt nedover mesteparten av dagen før vi når turens endepunkt ved Haukeliseter. Vi tar det helt rolig siden vi har godt med tid de siste 5-6 km. Vi etablerer camp og avslutter med en hyggelig kveld inne på Haukeliseter. Det smaker ekstra godt med en velfortjent middag innendørs denne kvelden.

   Dag 9 – Hjemreise

   Vi pakker sammen campen og gjør oss klar til avreise. Haukeliekspressen kan ta deg videre i den retningen som passer den enkelte. Mot Bergen klokken 15:50 og mot Oslo 13:15.

   Utstyr

   Vi stiller med telt, primuser, kjeler og pulker.

   Dere får en fullstendig utstyrsliste over hva dere trenger av personlig utstyr.

   Om noen ønsker å leie noe av utstyret man trenger, kan vi anbefale å sjekke ut vandre.no

   Praktisk info – Hardangervidda på langs

   Du må være i god nok form til daglige distanser opp mot 25 km. Og totalt vil vi bevege oss rundt 115 km frem til mål. Du vil trekke en pulk på 30-40 kg. Og du bør være normalt god på ski. Det er absolutt en fordel om du har erfaring med lengre skiturer på vinteren, men det er ikke et krav at du har god erfaring med telt på vinterstid. Vi hjelper deg med alt du måtte trenge hjelp til i teltet.

   Denne turen er en skikkelig utfordring for de fleste, men ikke så stor at den er alt for krevende å gjennomføre. Turen passer også helt perfekt for de som skal på tur over Grønland, eller lignende. Eller kanskje du ønsker å teste om dette kan være noe for deg, før du melder deg på en lengre tur? Uansett så lover vi deg en magisk påsketur over Hardangervidda på langs.

   Har du spørsmål?

   Har du spørsmål rundt turen, eller andre relaterte ting. Ikke nøl med å ta kontakt med oss !

   post@pure-madness.com

   Hva er inkludert?

   • En av norges fremste polarguider
   • Du får låne alt av fellesutstyr av oss. Telt, pulk, pulksele, pulkdrag, brenner og kjøkkenutstyr.
   • Kommunikasjon- og sikkerhetsutstyr
   • Logistikk og tilrettelegging av alt utstyret du får låne av oss

   Hva er ikke inkludert?

   • Transport til Haugastøl
   • Transport fra Haukeliseter
   • Maten du trenger underveis. Du får innkjøpsforslag fra oss.
   • Eventuell overnatting på hytte om været blir ruskete.
   • Eventuell overnatting på Haukeliseter. Vi setter opp camp, så dette er kun hvis du ønsker det selv.
   • Mat og drikke på Haukeliseter

   Påmelding Hardangervidda på langs

   Så kult at du vil være med oss på tur! Etter at du har sendt inn dette skjemaet vil du få tilsendt faktura og utstyrsliste på mail (kan ta et par dager).

    Velg dato
    UTSOLGT - 2024

    nb_NONO